top of page

Bij wie kom je dan terecht? 

Op het Rijpdom wonen en werken verschillende mensen. Ook hebben we hulp van een stel lieve vrijwilligers. Het meest zul je op het Rijpdom te maken hebben met Marian en Remco Spijkers. Zij wonen op het Rijpdom.

fullsizeoutput_67a4.jpg

Marian heeft een speciale opleiding gedaan om te werken met kinderen en jongeren, ook kinderen en jongeren met beperkingen. Marian is ook heel lang werkzaam geweest als juridisch medewerker in het Notariaat. Zij is SKJ geregistreerd. Zij zorgt er ieder jaar voor dat Het Rijpdom weer goed door de audit (jaarlijkse keuring) komt. De kinderen op een liefdevolle manier structuur geven is nu haar streven. Verder is zij kunstenares: ze kan je leren schilderen, pianospelen of zelfs fluiten! 

Gezinshuisouder

fullsizeoutput_67a3.jpg

Remco gaf vroeger volwassenen les op hun werk in Nederland en in het buitenland. Behalve dat hij trainingen gaf, is hij bij veel organisaties interim manager geweest. Hij coacht nu de pupillen op het Rijpdom. Hij kookt, klust, geeft zelfverdedigingsles aan de pupillen om hen weerbaar te maken en vindt het een uitdaging om de pupillen weer een goede start te geven in hun leven..

Gezinshuisouder

DSC_0308.jpg

Vanja is de dochter van Remco en Marian. Vanja studeert Humanistiek in Utrecht en is bezig met haar Masters. Haar beroep is dan Geestelijk Verzorger. Zelf zegt ze hierover: : Ik loop dan met mensen een stukje mee". Op dit moment doet ze haar stage bij de GGZ verslavingszorg in Hilversum.

Daarbij werkt ze in weekenden en vakantie ook op het Rijpdom. Vanja doet vanaf haar 5e jaar al aan vechtsport, is net als Marian heel erg creatief, doet daarbij aan klimmen en surfen.Ze is graag bezig met haar pony, Kelly, en met de rest van de dieren op de boerderij. O ja, Ze kan heerlijk en gezond koken.

 

gezinshuisdochter en Begeleider

Rick.jpeg

Rick is de vriend van Vanja. Als Vanja op het Rijpdom is, dan is de kans groot dat Rick ook in de buurt is. Ze werken samen op het Rijpdom. Rick is klaar met zijn bachelor Rechtenstudie. Hij gaat komend najaar zijn masters Rechten beginnen. Ook samen met Vanja gaat Rick graag heel stoer op zee surfen en klimmen. Hij weet veel van auto's, campers en motoren.

Gezinshuis schoonzoon en begeleider

bottom of page