top of page

De dieren

Paarden
Op het Rijpdom zijn er een heleboel dieren aanwezig! De grootste dieren die op de boerderij wonen zijn wel de paarden.
Paarden zijn dieren die heel erg lijken op mensen. Ze zijn zo aardig of onaardig tegen jou als jij tegen hen! Van paarden kun je heel veel leren, hier willen wij op het Rijpdom graag de kans voor geven. Je kan helpen met de paardjes knuffelen, poetsen, het doen van grondwerk, loswerken en soms ook rijden! Ook het schoonhouden van de stallen en het voeren hoort er af-en-toe bij. 
De paardjes van het Rijpdom heten Luna, Meggy en Kelly. Luna is een mooie vosmerrie, de grootste van het stel. Ze is een lieve leider van de kudde, maar ook wel een echte dame! Meggy is een tinker. Dat is een koeien-paard! Ze komt uit Ierland, eigenlijk heet ze McPie. Kelly is de pony van Vanja. Ze is heel gevoelig, je moet dus lief en voorzichtig met haar omgaan! Als je lekker rustig blijft, is Kelly een enorme knuffelkont. 

Er zijn ook twee paardjes die op dit moment bij het Rijpdom wonen, maar niet van ons zijn. Zo is er Spetter, de lieve kleine bonte pony. Spetter is van Maaike en is echt een klein draakje. Hij zoekt altijd naar een mogelijkheid om te ontsnappen uit de paardenstal als het hek niet helemaal goed dicht zit, dus pas altijd op met het sluiten van het hek! 
Verder hebben we ook een logeerpaardje genaamd Coffie. Coffie is het grootste paard binnen de kudde. Met een beetje geluk zie je Coffie's eigen kleurtje: mooi wit met bruine spikkels! Als het heeft geregend rolt Coffie erg graag door de modder; dan is hij bijna net zo bruin als Luna. 

Zoals eerder genoemd is kan er dus heel erg veel met de paarden worden gedaan en kun je ook veel van de paarden leren. Een paar paardjes kunnen ook verschillende trucs, zoals het geven van een voetje of ja knikken. Als je wat geduld hebt zullen ze deze trucs ook met jou willen doen. Wanneer je goed helpt met het verzorgen van de paarden dan is er ook ruimte om te rijden, onder kalme en professionele begeleiding. Als we met de paarden werken dan dragen wij altijd een veilige cap, deze hebben wij op het Rijpdom. Mocht je willen gaan rijden, dan raden wij sterk aan om een body-protector aan te schaffen. Wij willen zo veilig mogelijk met de paarden kunnen werken! 

bottom of page