top of page

Activiteiten
Er is op het Rijpdom altijd genoeg te doen aan activiteiten, zowel bij goed weer als bij slecht weer. Sommige dingen zijn al eerder genoemd, zoals het springen op de trampoline en het werken met de paarden. Echter hebben wij ook een mooie en nieuwe dagbesteding-ruimte waar, vooral bij slecht weer, nog steeds genoeg te doen is. Zo is er een grote kast vol met knutselspullen, hebben we verschillende bordspelen en is er een heuse voetbaltafel aanwezig. 

Er wordt ook regelmatig in de keuken wat lekkers gebakken. Zo maken we rond Sinterklaas (glutenvrije) pepernoten en is hulp met het maken van avondeten altijd welkom. We eten op het Rijpdom vegetarisch. Dat wil zeggen dat we geen dierenvlees eten, maar vleesvervangers. Met lekkere recepten en goed gebruik van kruiden smaakt het eten toch altijd goed! 
Het Rijpdom is dicht bij het strand. We gaan graag soms even uitwaaien en in de zomer is een uitje naar het strand ook fijn om wat verkoeling op te zoeken. Ook met de fiets maken we graag leuke tochtjes naar de duinen of naar het strand. 
We doen erg graag leuke dingen met de paarden. Leren paardrijden gaat vaak in een paar stappen. Eerst is het belangrijk om te leren contact te maken met de paarden. Je leert op de grond met ze werken en een veilige samenwerking aan te gaan. Door middel van grondwerk leren jij en de paardjes elkaar te vertrouwen. Verder leer je over de aard van een paard en wat je het beste kan doen als jij of je paard iets eng vind of ergens van schrikt. 
Als je genoeg vertrouwen hebt opgebouwd met de paarden, is het tijd om op te stappen (vaak wel na een grondige poetsbeurt!). Je begint met zitlessen in de bak, aan een lange lijn. Zo kunnen we altijd snel helpen! Als je er klaar voor bent, leer je zelfstandig rijden. Als alles goed genoeg gaat, kun je soms zelfs mee op buitenrit! 

bottom of page